Healthcare Bots Image

Chatbot-ul, un nou canal eficient de comunicare pentru domeniul medical!

Chatbotii pentru domeniul medical au fost creati pentru a veni in ajutorul pacientilor, dar si a angajatilor. Acesta este un canal de comunicare bidirectional, disponibil non-stop, 24/7, pentru a oferi pacientilor asistenta de care au nevoie si pentru a elibera personalul medical de anumite activitati repetitive si mai putin importante.

Implementarea unui chatbot in cadrul website-ului sau in aplicatia mobila, faciliteaza accesul pacientilor la informatii/servicii medicale precum: efectuarea unei programari, aflarea rezultatelor la analize, verificarea disponibilitatii a unor servicii medicale, oferirea unui feedback pentru serviciile medicale primite, si multe altele.

4 exemple de chatboti pentru clinici medicale:

1. Chatbot disponibil 24/7

Pacientii au adesea intrebari simple, care nu necesita neaparat atentia unei persoane specializate. Motiv pentru care, chatbot-ul este alegerea ideala pentru a oferi raspunsuri rapide la intrebari precum:

“- Care este programul de lucru al cabinetului?”
“- Cand sunt gata analizele mele?”
“- Ce documente am nevoie pentru internare?”

BENEFICII
- Serviciu de asistenta self-service disponibil 24/7.
- Eliminarea timpului pierdut, cautand informatiile de care pacientii au nevoie.
- Raspuns imediat la solicitarile si intrebarile adresate de catre pacienti.
- Redirectionarea catre personalul medical specializat, doar in cazul in care bot-ul nu poate oferi un raspuns.


2. Efectuarea programarilor

Gestionarea programarilor este una dintre cele mai solicitante operatiuni dintr-o unitate medicala. Cu ajutorul sistemelor chatbot cu inteligenta artificiala, pacientii pot acum sa efectueze programari cu usurinta, fara frustrarile unei interfete complicate sau a timpului lung pe care il petrec in telefon cu un operator.

BENEFICII
- Automatizarea procesului de efectuare, modificare sau anulare a unei programari, folosind un bot cu inteligenta artificiala.
- Verificarea disponibilitatii a programului de lucru.
- Diminuarea timpului alocat pentru efectuarea unei programari.
- Imbunatatirea experientei pacientilor.


3. Verificarea simptomelor si triajul pacientilor

Chatbotii conversationali cu inteligenta artificiala pot fi folositi pentru verificarea simptomelor si triajul pacientilor. Astfel de sisteme pot fi folosite ca instrumente de diagnosticare pas cu pas, trecand pacientul printr-o serie de intrebari si oferindu-i posibilitatea sa-si introduca simptomele intr-o mod simplu si rapid.

BENEFICII
- Trierea pacientilor intr-o maniera mult mai rapida si eficienta.
- Oferirea unui instrumet disponibil 24/7.
- Implementarea si integrarea usoara cu orice alt sistem informatic (CRM, ERP).
- Imbunatatirea experientei pacientilor.
- Reducerea costurilor operative prin automatizarea procesului de triaj.


4. Administrare/coordonare interna

Prin intermediul chatbotii conversationali cu inteligenta artificiala, personalul poate accesa o gama larga de informatii, precum: rapoarte de laborator, medicamente prescrise si programari viitoare, cu doar cateva click-uri.

BENEFICII
- Reduce semnificativ timpul alocat unor activitati interne repetitive si eliberarea persoanlului medical pentru a se concentra pe alte sarcini mai importante.
- Reduce interdependenta dintre echipe, deoarece membrii personalului pot accesa informatiile de care au nevoie imediat, fara sa astepte un raspund din partea unui coleg.
- Posibilitatea de a intra in conversatii cu alti colegi de munca.


Botii cu inteligenta articiala sunt gata sa joace un rol important in domeniul medical, devenind in cele din urma un instrument omniprezent pentru imbunatatirea experientei pacientului.

Vezi toate articolele

Folosim cookies pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Click OK pentru a accepta. Afla mai multe
OK